Velikonoce

Velikonoční vajíčko s překvapením

sobota, března 31, 2018

Loni jsem zkoušela různé techniky barvení vajíček, protože jsem je představovala ve Snídani s Novou. Letos jsem mimo klasické barvení vajíček chtěla vymyslet něco originálnějšího. Ve své podstatě jsem využila své oblíbené citátové techniky. Vajíček natvrdo koledníci dostanou všude jistě plno. A stejně tak sladkostí. Uvažovala jsem, že taková zábava z dovoleného rozbíjení vajíčka může především malé koledníky nadchnout. Připravila jsem tedy Kindervajíčka po svém, nebo-li vajíčko s překvapením. 

 



Je to jednoduché. Potřebujete vyfouknutá vajíčka. Jeden otvor pro foukání udělejte malinko větší. 
Na tenké proužky napište nebo na domácí tiskárně vytiskněte  přáními k Velikonocům pro koledníky nebo jarní citáty. Ty smotejte do tenkoučké ruličky, třeba pomocí špejle. Ruličku vsuňte zvětšeným otvorem do vyfouknutého vajíčka.



Abychom otvor po vyfouknutí dobře zamaskovali, je vhodná technika decoupage. Ale nepotřebujte na ni nic speciálního. Stačí si vytisknout pěkným písmem jakýkoliv text (na tyto techniky vždy používám texty z Malého Prince :-) ) nebo lze použít i stránky ze staré knihy, případně staré notové zápisy. Natrhat na malé proužky (čím užší, tím lépe se vám budou na kulaté vajíčko lepit) a pomocí obyčejného PVA lepidla, které po zaschnutí zprůhlední, jako je například Herkules, je lepit na vajíčko. 



  
Hotové vajíčko stačí pak dozdobit třeba stužkou, krajkou, nějakým přívěskem, prostě, co se vám líbí a hodí. 




 Pak stačí koledníkům poradit, že je třeba vajíčko rozdupnout...



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku