Velikonoce

Velikonoční zajíc jako dekorace na dveře

středa, března 14, 2018


Velikonoce za dveřmi a obchody se dávno zaplnily dekoracemi všeho druhu. Výběr je veliký, ale ceny mnohdy vysoké. Tak jsem si řekla, že zlaté české ručičky zvládnou při troše inspirace hodně a dekoraci si letos vyrobila sama. Ráda se podělím o návod, jak na to, který jsem psala pro časopis Můj svět. Věřím, že se vám tipy v tomto DIY projektu budou hodit. 

 



Velmi jednoduchý obrys králíka si můžete načrtnou od ruky samy. Aby byl nákres symetrický, doporučuji papír A3 přehnout a kreslit vždy jen polovinu. Druhou podle ní rovnou vystřihněte. 


Nebo na internetu najdete opravdu hodně různých vzorů (hledejte na Google obrázcích „bunny template“). Nemáte-li možnost tisku na A3 a vaše domácí tiskárna neumí plakátový tisk (tj. automaticky rozdělí velký obrázek do více A4), převeďte obrázek do pdf a při jeho tisku takovou možnost v dialogovém okně tisku najdete. Pak si papíry slepte k sobě. 
 


Vzor vystřihněte a přišpendlete ho na jutu v metráži (dvě vrstvy na sobě, potřebujeme dva králíky), kterou koupíte v galanterii nebo na internetu. Doporučuji s hustější osnovou, tj. jemnější. Králíka opatrně vystřihněte. 


Nažhavte tavnou pistolku a připravte si cokoliv na vycpání. Vatelín je celkem drahý, takže jsem volila vatu a přebytečný molitan. Klidně můžete použít i bublinkovou folii či papírové kapesníčky (však to nebude polštářek 😊 )

 


Začněte od oušek. Tavnou pistolí lemujte okraj a pouze po obvodu slepte oba králíky k sobě.




Uši opatrně trochu vycpěte, třeba vatou.
 




A pokračujte dál tavnou pistolkou po obvodu na tělo.




Tělo opět trochu vycpěte a dole zakončete zalepením posledního otvoru.


Takto nějak může váš polotovar vypadat.
 


Buď si z bavlnky vyrobte nebo v galanterii za pár korun kupte hotovou bambuli (pozor, v obchodě se můžete ptát i po „sněhové kouli“) a tavnou pistolkou ji pečlivě přilepte ke králíkovi.
 






Aby králík vypadal jarně, zvolila jsem živé barvy. Nicméně na vás je, jakou mašli si pro králíka uděláte. Jednoduše třeba použijte zbytek juty, kterou obvážete slámovým lýkem.




Mašli slepte k sobě tavnou pistolí a tou ji také přilepte ke králíkovi. 


Ucvakněte si kousek drátku, který prostrčte za slepeným okrajem zhruba v polovině ucha. Na konci ho zakruťte do spirály. To samé udělejte na druhém uchu, abyste mohli králíka zavěsit.
 


Pak stačí králíka zavěsit na dveře nebo na stěnu. 



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku