DIY

Adventní kalendář pro ženy

pátek, listopadu 24, 2017

Mám za sebou asi nejtěžší období mého dosavadního života. Pod tíhou událostí minulých měsíců jsem letošní adventní kalendář pojala trochu jinak. A když už jsem věnovala jeho přípravě tolik času, ráda bych se o něj podělila. Je určen výhradně pro ženy, ženy partnerky. Tedy především jeho obsah. Adventní kalendáře pro děti jsem dělala loni. Single holky se mohou inspirovat zde a pro muže připravím kalendář příští rok :-). 

Dovolte mi trochu nezvykle delší úvod. Ty z vás, které žijete, s trochou nadsázky řečeno, v perfektním partnerském vztahu, dál nečtěte a kupte si adventní kalendář s čokoládou. Tentokrát bez nadsázky si ji opravdu zasloužíte. Práce, která za takovým vztahem stojí si odměnu zaslouží, to víte sama nejlépe. 

Ty ostatní z vás, které tušíte, že by váš partnerský vztah mohl být lepší a jste ochotné pro to něco udělat, nechte se inspirovat. Mě byly inspirací dvě knihy, které mohu jen a jen doporučit k přečtení (nejen ženám).

Pět jazyků lásky od Gary Chapmana a Láska a úcta od Dr. Emersona Eggerichse.


Na základě myšlenek z knih, o kterých jsem se přesvědčila, že opravdu fungují, jsem sepsala 24 různých úkolů, které chci den po dni během adventu se vší pokorou plnit. Říkám se vší pokorou, protože jsem si jistá, že mnohé z nich mohou v nezasvěcené čtenářce vyvolat buď pohrdavý úsměv nebo emancipované rozhořčení. Ale pokud se přenesete přes prvotní nechuť a budete úkoly poctivě plnit den po dni celý Advent, jsem si jistá, že k Vánocům získáte jeden z nejhezčích dárků - chce se mi skoro napsat obrodu vašeho manželství. Znovunastartování opravdového partnerství. Získáte pozornost, lásku a oddanost vašeho partnera. Nebo co je to, co postrádáte?

Začneme obalem kalendáře. Budete potřebovat 24 malých obálek. Můžete je koupit ve výtvarných potřebách nebo papírnictví. Případně, jako já, vyřezat pomocí šablony na Big shotu. Barvu si zvolte jaká se bude nejlépe hodit do vašeho interiéru.

Stejně tak čísla. Můžete koupit hotová nebo si vyřezat svoje vlastní, když máte správnou šablonu a Big shot.


Následuje samozřejmě kompletace. Lepíme a lepíme.


Do obálek vycvakněte malou dírku na provázek. Případně můžete provázek na jehle prošít ohybem chlopně obálky.


Obálky zavěste na různě dlouhé provázky.



Texty úkolů, které naleznete níže si vytiskněte a rozstříhejte na vhodný formát podle vašich obálek. Doporučuji hotové kartičky promíchat a do obálek zasunout náhodně. Budete tak překvapená, kdy jaký úkol na vás čeká.


Jako poslední je třeba obálky zavěsit. Chtěla jsem být moderní a použila jednoduché ramínko, ale stejně dobře funguje i například rám obrazu. Kdy obálky na provázcích k zadní straně obrazu přilepte papírovou lepicí páskou. Určitě jako další možnost je zavěšení na přírodní větev nebo přicvaknutí kolíčky na natažený provázek nad pracovním stolem.





Teď slibovaná náplň kalendáře. Texty jsem připravila především s ohledem na sebe, tudíž jsem si jistá, že vás napadnou další zajímavé možnosti. Inspirujte se...
  • Během dne svému muži řekni alespoň tři věci, za které si ho opravdu vážíš.
  • Pochval svého muže za něco konkrétního, co dnes udělal a tobě se líbilo, pomohlo…Klidně i drobnost. Ale pochvala hlasitá.
  • Pozvi svého muže na rande a naplánujte společný večer v restauraci. Celý večer buď jeho „fanynkou“!
  • Zeptej se v klidu večer svého muže na jeho práci, jak se mu v ní daří, zda je spokojený atd. Jen empaticky naslouchej. Nic neřeš. Případně obdivuj.
  • Má tvůj muž nějaký koníček. Podpoř ho v něm svou fyzickou přítomností. Posaď se vedle něj a prostě se dívej na to, jak dělá něco, co ho baví. Seď u něj, jdi se podívat na jeho zápas. Prostě buď jen vedle něj (nesmíš u toho dělat další „důležité věci“ jako žehlení apod.). Tvoje přítomnost mu dodá energii.
  • Navrhni svému muži ať si udělá volný večer s kamarády mimo domluvený rozpis. Prostě večer jen pro něj navíc.
  • Řekni o něm něco hezkého na veřejnosti, před ostatními lidmi, ale v jeho přítomnosti.
  • Řekni mu, jak jsi na něj hrdá, že dokáže…Dosaď si dle momentální příležitosti nebo situace. Je dobré zdůraznit silné stránky, které ty nemáš.
  • Udělej svému muži dnes radost. Potěš ho drobností. Ty nejlépe víš, čím. Uvař oblíbené jídlo, pošimrej záda, otevři dobré víno…
  • Konkrétně oceň jeho práci, zaměstnání. Můžeš mu to říct nebo klidně napsat tajný vzkaz do kapsy u kabátu, diáře, svačiny…
  • Napiš mu milou sms během dne jen tak, kdy to nejméně čeká, že na něj myslíš. Jestli přidáš trochu erotiky je jen na tobě.
  • Vyjádři hlasitě ocenění za to, jak se stará o rodinu. Jaká je opora, a co všechno by bez něj nefungovalo.
  • Řekni mu, jak si vážíš toho, že ti je věrný (udělej to, i když si nejsi jistá, že to tak je 😊 ), a že to rozhodně nebereš jako samozřejmost.
  • Udělej si den vzhlížení. Prostě dnes ke svému muži vzhlížej jako ke svému ochránci, živiteli, parťákovi, … prostě cokoliv, co ti půjde nejlépe přes pusu.
  • Každý se denně musí rozhodovat. I tvůj muž dnes udělá nějaké rozhodnutí. Jakékoliv z nich oceň. Vyjádři podporu a souhlas.
  • Máte děti? Adoruj ho dnes před nimi (měl by to slyšet). Podpoř před nimi jeho autoritu. Děti nemáte? Tak před svojí mamkou, tchyní, sousedkou…
  • Dneska iniciuj sex ty. A za týden (zítra? 😊) klidně znova.
  • Řekni mu, jak oceňuješ, že zabezpečuje rodinu (nejen mzdou, ale třeba má i životní pojištění, myslí na tebe, kdyby se mu něco stalo atd.) Prostě mu řekni, jak by to bylo pro tebe těžké, kdyby tu s tebou nebyl.
  • Pochval mu cokoliv (sluší mu to?, hezky voní?, dělá pro svou fyzičku nějaký sport?, …). Rozhodně nevadí, když nějaká ta pochvala bude každý den
  • Nesouhlasíš s ním v něčem? Pro jednou ustup. Nehádej se. Nemlč uraženě. Prostě nech ho být tím, kdo velí, má hlavní slovo.  
  • Úcta, respekt, ocenění… sama si dnes vymysli způsob, jak tyto „vzkazy“ dnes doručit svému muži.
  • Dnešní úkol je možná spíš příprava dopředu. Hádky v manželství jsou asi nevyhnutelné. Snaž se každý den pracovat na přesvědčení a získání síly, k tomu, až přijde hádka, budeš to ty, kdo se zcela vědomě a záměrně přestane hádat, zmlkne (ne urážlivě). Budeš ten, kdo se první omluví, nebudeš kritizovat a nebudeš uražená.
  • Napiš svému muži „kartičku respektu“ a vlož mu jí tajně do peněženky, aby jí našel. Text si vymysli, ale podepiš ji ne ve stylu s láskou, milující apod., ale „s veškerou úctou ta, která tě stále obdivuje“.
  • Většina mužů se identifikuje se svou prací. Poděkuj dnes svému muži za to, že pracuje. Uznej tak jeho podporu vaší rodiny.

  Nebo můžete využít obrázky v odkazech, které stačí vytisknout na A4 a rozstříhat.  Zde je první stránka, druhá, třetí a čtvrtá k tisku.











 



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku