DIY

Sněhulák do každé rodiny

středa, listopadu 08, 2017

Tento měsíc jsem pro časopis Můj svět dělala zimní dekoraci, která se líbí nejen dětem. Sněhulák vám vydrží až do pozdního jara a světe div se, neroztaje. Postup je velmi jednoduchý, jen budete potřebat čas a provázek. Hodně provázku. :-) Do svého tvoření zapojte i děti, obvykle přináší skvělé nápady.

Záměrně píšu hodně provázku, protože stavební jednotkou pro sněhuláka jsou provázkové koule.

Nejprve si vodou malinko rozřeďte bílé disperzní lepidlo (Herkules). Pak do něj namočte bavlněný provázek. Na tohoto sněhuláka, který je trochu větší než půl metru, jsem použila dvě klubíčka (klubíčko = 60 m).










Pak si nafoukněte 3 balónky, každý jinak velký. Připravený provázek hustě omotávejte okolo balónku. Ve chvíli, kdy jste s dílem spokojeni, balónky umístěte např. na plastovou misku (lepidlo bude odkapávat) a nechte velmi dobře proschnout. To znamená minimálně přes noc.  Pozor, teplota v místnosti musí být konstantní, aby balónky nepraskaly nebo se nevyfukovaly. 




Pokud jsou provázky opravdu dobře uschnuté, balónek jednoduše propíchněte jehlou a ze skeletu vyndejte. Koule bude držet svůj tvar.




Jestliže máte světelné efekty, můžete dovnitř koulí provléci světelný řetěz na baterky. Na fotce jsem to špatně vidět, ale za šera pak sněhulák parádně svítí. 




Pak jednotlivé koule slepte k sobě tavnou pistolkou.







Na oči i pusu můžete použít knoflíky, zbylé přilepte opět pomocí tavné pistolky na kabátek. 






Na nos použijte kousek oranžového papíru smotaného do kornoutku. Stejně dobře asi bude fungovat Fimo nebo jiná tvrdnoucí hmota.


Pro ruce pošlete děti do lesa na malé větvičky, které přilepte pomocí větší vrstvy lepidla z tavné pistolky. 





Detaily jsou základ úspěchu. Takže nezapomeňte na šálu. Můžete ji samozřejmě uplést nebo ustříhnout třeba proužek fleecu, který na konci roztřepte. 



Jistě nesmí chybět klobouk. Můžete ho sestavit z černé čtvrtky. Práci si ušetříte, když použijete papírový kelímek, který buď nabarvíte akrylovou barvou nebo můžete oblepit barevnou lepenkou. Kelímek přilepte ke kartonovému kolečku/krempě klobouku. 




  Hlásím hotovo.


A takto vypadá zalomená stránka v časopise


 

Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku