DIY

Adventní kalendář

neděle, listopadu 22, 2015

Minulý rok jsem dělala pro děti celkem pracný adventní kalendář z krabiček a jeho výrobou jsem strávila hodiny. Nakonec se stejně ukázalo, že děti zajímá akorát obsah. A jelikož nejsem příliš velký milovník levných čokoládových kalendářů, které zaplavují pulty obchodů, zůstala jsem u vlastní výroby. Nicméně práci jsem si maximálně usnadnila. 

Jednoduše na organzové pytlíčky na bižuterii, které koupíte ve výtvarných potřebách nebo korálkárně případně v galanterii přilepíme samolepicí čísla 1-24 z pěnovky. Čísla lze koupit v papírnictví hotová nebo je můžeme vyřezat na Big shotu a přilepit tavnou pistolí.

Aby nebyl obsah hned viditelný, použijeme hedvábný papír. Do malých kousků zabalíme připravené sladkosti, které poté vložíme do pytlíčků.

Malý tip: Protože ne všechna překvapení, která jsem dětem do adventního kalendáře připravila, se vešla do malých pytlíčků, nechala jsem v nich vzkazy. A jelikož mám děti malé a neumí ještě číst, používala jsem srozumitelnou řeč obrázků :-)






Připravené pytlíčky jednoduše přivažeme na dostatečně dlouhou stuhu. Nebo je můžeme přicvaknout malými kolíčky.  Stuhu s 24 pytlíčky pak jednoduše zavěsíme na vybrané místo.












 

Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku