přání

Přání k narozeninám s rámečkem

úterý, října 31, 2017

Kamarádka slaví 40. narozeniny, a tak jsem jí vyrobila originální ruční přání s opravdu 3D rámečkem, který dodá punc jedinečnosti a elegance. Věřím, že vás jednoduchý návod krok za krokem bude inspirovat a brzy uvidím vaše tvořivé nápady, jak rámeček využít i jinak než na obvyklé mixed media techniky.

Začneme rámečkem. Do silikonové formičky na rámeček namačkejte modelovací hmotu. Hezky jí uhlaďte, aby rámeček měl zadní stranu rovnou (silikonovou formu i hmotu koupíte ve výtvarných potřebách)





Nechte pořádně zaschnout, nejlépe do druhého dne. Pak rámeček opatrně vyjměte. Musíte pracovat opravdu opatrně, bohužel hmota je křehká a rámeček lehce praskne.
 





Pak rámeček nabarvěte akrylovou barvu. Já zvolila svou oblíbenou perleťovou mint zelenou. Výborně vypadá i zlatá.







Na transparentní papír (pergamen) technikou horkého embosingu otiskněte zlaté květy.







Květy buď vystřihněte nůžkami nebo, pokud máte šablonu pasující k razítku, vyřízněte na Big shotu.
 






Na pozadí můžete použít tyrkysově modrý papír (podobná barva jako je rámeček nebo naopak zcela kontrastní, obě varianty vypadají dobře), který embosujte v embosovací kapse s motivem zdi. A pak si na Big shotu ze zlatého zrcadlového papíru vyřízněte různé lístky a větvičky, které chcete použít. Navíc můžete přidat čísla věku oslavence.
 





Pak přichází moje nejoblíbenější část – kombinování, zkoušení aranžování a finální lepení připravených podkladů. Pokud na základ použijete kontrastní černý papír jako já, nezapomeňte si dovnitř vlepit bílý list, na který napíšete text přání.





Ještě jsem z 3D štítkovačky vytiskla text přání a hotovo. Jak jsem slíbila v úvodu, rámeček dodává přání punc elegance a originality. Nebo máte jiný názor? 






Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku