balení dárků

Jak zabalit peníze jako dárek

čtvrtek, října 05, 2017

Jdete na svatbu nebo na oslavu a potřebujete zabalit peníze jako dárek? A nebo nápaditě ukrýt poukázku třeba na víno? Ve starších příspěvcích na mém blogu najdete několik návodů, jak si v takových situaích poradit neokoukaně. Nicméně jde většinou o dárkové balení peněz formou přáníčka. Nyní vás chci inspirovat návodem k vytvoření schovky na peníze opravdu originální. A pro milovníky vína značka ideál. 


Nejprve láhev zbavíme etikety. Můžete vyzkoušet různé postupy, ale odmočení v jarové vodě prostě funguje nejlépe. V případě, že na láhvi zůstane trochu lepidla, výborně funguje technický benzín. 




Dekorační kamínky (barvu si zvolte jaká se vám nejvíce líbí, existují i fialové) si nejprve nanečisto srovnáme na stole do tvaru hroznu, abychom měli trochu představu, jak nám vystačí a kam je pak umisťovat na láhev. A pak jednoduše pomocí tavné pistolky lepíme kameny na láhev.




Tavnou pistolku necháme rozehřátou, protože hrdlo láhve obmotáme sisálovým provázkem (dobře vypadá i dekorační lýko) a jeho začátek i konec přichytíme pomocí lepidla.

Jak zabalit peníze jako dárek




Nyní jdeme na listy. Můžeme si je vystřihnout z papíru (třeba obkreslit skutečné nebo vytisknout z internetu) a mezi dva listy před slepením vložit kousek zahradnického drátku, kterým pak listy přichytíme k hrdlu láhve.
 







Nebo ještě jednodušší je zbavit svou umělou květinu břečťanového typu o jeden šlahoun.



Kousek šlahounu ohnout do kolečka a konce k sobě přivázat drátkem. Přesahující konec rozhodně nestříháme, ale smotáme do spirálky (napodobíme tak právě typické úponky révy vinné).



Každopádně další úponky je potřeba přidat. Takže si odštípneme kousek zeleného zahradnického drátku a stočíme ho třeba na tužce. Konec pak obmotáme kolem hrdla.







No a připravené kolečko listů jednoduše navlékneme na hrdlo.



Jak zabalit peníze jako dárek




Tento krok můžeme vynechat, pokud chceme obdarovaného trochu potrápit vysvobozováním svého dárku z láhve. Nicméně pokud máme slitování, do korku zašroubujeme háček na vrutu. Pokud nemáte háček, lze to vyřešit i zapíchnutím špendlíku. 



 
No a pak už jen stačí zakoupit a vytisknout dárkový poukaz na víno nebo připravit bankovky vyšší hodnoty  :-) 






Stočit ho do ruličky a přivázat ke korku.



A vložit do láhve...



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku