DIY

Efektní dekorace na Halloween

čtvrtek, října 12, 2017

Ať už Halloween slavíte nebo ne, každá příležitost, vyzdobit svůj domov nebo něco tématického vyrobit s dětmi, je prostě fajn. Pro říjnové číslo časopisu Můj svět jsem připravila tento tvořivý návod na roztomilé halloweenské duchy.

 




Nejprve je potřeba si udělat podstavce, základy, na kterých duchy vytvarujeme. Můžete použít PET láhev a k ní izolepou přilepit nafouknutý balónek jako hlavu. Nebo třeba použít dětský míček. Pokud chcete duchy s rukama, k hrdlu láhve přimotejte drát (když nemáte pevný, svažte více tenkých drátků k sobě).



TIP: Pokud se vám bude zdát duch na PETce příliš velký, lze láhev odstřihnout a pro lepší stabilitu ji vložit do velkého hrnečku.



Na konci drátků nenechte větší očko, aby ostré konce neprotrhly gázu.



Budete potřebovat gázu velkého rozměru. Já ji koupila v roli 0,9x10 m ve zdravotnických potřebách za 120 Kč.




Odstřihněte si dostatečný kus, který namočte do tekutého škrobu (ten na záclony).  




Rozprostřenou gázu pak vytvarujte na připravený základ. Pokud chcete, aby duch dobře stál, nezapomeňte, že musí mít dostatečné množství gázy jako okraj.






V případě, že nemáte tekutý škrob. Vůbec nevadí, lze použít práškový kukuřičný škrob, který vidličkou rozmíchejte v horké vodě. Vznikne taková hustá hmota.




Kterou do gázy musíte rukama zapracovat. Bohužel toto je mnohem „nepořádnější“ způsob, jelikož škrob bude padat všude kolem. Zato je výsledný duch mnohem pevnější.



Poslední způsob, který jsem vyzkoušela je namočit gázu do disperzního lepidla. I to funguje spolehlivě.






Duchy můžete dělat i bez rukou. Každopádně doporučuji je vždy před tvarováním umístit třeba na krájecí prkénko, abyste je mohli pohodlně přenést někam, kde je necháte uschnout nejlépe přes noc.






Po pečlivém zaschnutí můžete základ vyndat z pod gázy a duch je hotový. Stačí pak přilepit třeba hýbací očička nebo z černého filcu vystřižená.



 



Případně můžete do ducha vložit svítící LED řetěz na baterky a efekt tak ještě umocnit.




A takto vypadá hotová zalomená stránka v časopise Můj svět:



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku