DIY

Cestovní box na šperky

čtvrtek, dubna 27, 2017

Často vozím šperky, které vyrábím (www.fler.cz/shop/q-b) na cesty. A protože bižuterie není užitná věc, je třeba s ní zacházet opravdu opatrně, aby dlouho vydržela jako nová. Proto je dobré je převážet v pevné krabičce, kde se například nepoláme lanko, na kterém jsou náhrdelníky navlečené.
 
Také si sem tam schováte krabičku, která je pěkná a je vám jí líto vyhodit? Vyberte si jednu, která vám vyhovuje rozměry a je dostatečně pevná (např. krabičky od bonboniér mi přijdou celkem měkké)





Vezmeme si kus tvrdého kartonu, ze kterého si nastříháme proužky, které budou široké podle výšky krabičky. 







Prvně si z proužků slepíme takový vnitřní obvod krabičky. To znamená čtverec nebo obdélník, který pohodlně vložíme do krabičky. Z ostatních proužků si připravíme dělící mřížky, tedy naohýbáme je podle toho, jaké chceme vytvořit přihrádky. 



Ty pak za ohnuté části vlepíme do připraveného okraje a celé dílo vložíme do krabičky. Nelepíme!


Vezeme si připravenou látku (když bude dostatečně velký kus, nebudete muset navazovat uprostřed krabičky jako já) a začneme ji přilepovat k vnitřním okrajům připravené mřížky. Záměrně ji necháváme pokrčenou, aby vytvořila bariéru chránící šperky uvnitř. 






Na okrajích necháme malý kousek látky přesahovat, který potom zastrkáme mezi mřížku a krabičku (proto jsem mřížku nepřilepovali). Můžeme do mezery navíc kápnout pár kapek lepidla. 



Takto látkou oblepíme celou krabičku, resp. Vnitřní mřížku. 


Pokud chcete, můžete použít jednodušší variantu. Není potřeba tvořit vnitřní obvod krabičky z kartonu, ale pouze mřížku rovnou přilepit ke krabičce. Přesahující látku na okrajích pak přilepte přes vnější okraj krabičky a okraj zakryjte přelepením černé čtvrtky. 






Ve finále výsledek vypadá hodně podobně.



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku