DIY

Adventní věnec 2016

pondělí, října 10, 2016


  




Až půjdete do obchodu vybírat různé limonády, jejichž láhve se vám líbí, dejte si pozor na to, že některé jsou vratné a tudíž často také velmi odřené. Vybírejte tedy méně poškozené. Pak je nechte v jarové vodě zbavit etiket. Někdy bohužel drží více než je zdrávo a takové je třeba mechanicky, třeba žiletkou, seškrábat a případné zbytky lepidla umýt například technickým benzínem.



Sklenice nechce pořádně vyschnout.
 




Nasypejte na dno do lahví perličky nebo můžete použít dekorační perlový řetěz, co se prodává jako ozdoba na stromeček.
 


Až půjdete s dětmi na procházku, nasbírejte si velké prázdné šnečí ulity. Doma je opatrně umyjte v mýdlové vodě starým kartáčkem na zuby. 

A vrtačkou s malým vrtákem do nich udělejte díry.

 


Pak čisté ulity nastříkejte zlatou barvou ve spreji. 





Pak si připravte čísla. Možností je několik. Vystřihněte si je ze samolepicího zlatého papíru (koupíte v lépe vybaveném papírnictví asi za 10 Kč). Nebo si je vytiskněte na tiskárně a vystřihněte. Papír pak použijte jako šablonu a na láhev je nastříkejte sprejem. Případně je jednoduše vystřihněte z bílého kartonu, udělejte do nich děrovačkou díru a zavěste na šňůrku.





Čísla si nalepte na sklenici.





Můžete nechat sklenice stát volně nebo například v řadě vedle sebe. Já použila nízkou bílou keramickou misku.




Připravte si svíčky…






A pak různé dekorace, které doma najdete ve zvolené barevné kombinaci. Já tedy hledala všechno možné zlato-bílé – nitě, provázky, peříčka, ozdoby, samolepicí tečky apod.






Nakonec jsem si ještě připravila tolik moderní kroucený provázek. Prostě oba provázky  zamotejte, tedy zakruťte a nechte je zpětně zamotat do sebe.






Nyní sklenice dozdobte…Vše záleží na vaší fantazii a vkusu. Já nakonec použila peříčko se šnečí ulitou obojí přivázané motaným provázkem.
 




Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku