DIY

Tvoření na Dušičky - věnec na hrob

sobota, října 22, 2016

Svátek Všech svatých má u nás dlouhou tradici. Pravidelně chodíme na hřbitov a zdobíme hroby svých blízkých zemřelých. I zde ráda vystupuji z davu a zkouším udělat ozdoby na hrob své babičky trochu originálněji.








Při procházce si nasbíráme různě silné větvičky.
 


Ty pak pilkou rozřežeme na cca 3-8 cm různé špalíčky.
 
Slabší větvičky lez pohodlně stříhat třeba zahradnickými nůžkami.


Samozřejmě můžeme použít kupovaný polystirenový nebo pěnový základ na věnce. Ale pokud zrovna nemáme po ruce, můžeme si pomoci malým trikem. Z kartonu si vystřihneme takové mezikruží, o šířce jak chceme mít velký věnec.



Pak si vezmeme nějaký starý hadr nebo lze použít i igelitový pytel, který stočíme na náš připravený kruh a to celé oblepíme lepicí páskou.




Tím dostaneme základ, který je při zemi plochý a naopak nahoru trochu vystouplý, takže se nám na něj bude dobře lepit.




Pak pomocí tavné pistolky začneme lepit na základ připravené špalíčky. Prostě nahodile, ledabyle, jak nás napadne.






Tak uděláme takovou první základní vrstvu, kdy nám ještě celkem dost prosvítá základ věnce.






No a pak prostě tam, kde stále vidíme základ věnce, prostrkujeme a lepíme další a další dřívka. Proto je lepší mít i hodně malé kousky, které vyplní i ty nejmenší mezery. Po asi hodině práce máme hotovo a takto nějak by náš věnec mohl vypadat.








Jdeme na zdobení. Já použila usušené makovice, které jsem ale nastříkala bílou barvou ve spreji. Nejen z estetických důvodů, ale barva mi také makovice zaizoluje a věnec tak déle odolá povětrnostním vlivům.


Na zelenou dekoraci můžete použít buď listy z umělé dekorační květiny a nebo obvyklou cesmínu.









Pak jsem chtěla dodat takovou tu pomyslnou třešinku na dortu, a tak jsem našla starý nepotřebný perlový náhrdelník, který jsem rozebrala.  A jednotlivé perličky jsem sem tam přilepila tavnou pistolkou na věnec.









Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku