přání

Ručně vyrobené přání do zásoby

čtvrtek, února 22, 2018

Nemám pravdu, když říkám, že přáníček prostě není nikdy dost? Nevím, jak vy, ale já se často octnu v situaci, že se na poslední chvíli dozvím o někom, komu bych měla (mohla) popřát k narozeninám nebo svátku. Pak už nebývá čas něco narychlo tvořit. V takovou chvíli přijde vhod moje krabice s přáníčky, která si vyrábím ve chvílích volna, do zásoby. Něž do své krabice uklidím i toto dvě, podělím se s vámi o návod, jak je vyrobit.










Budete potřebovat jakoukoliv šablonu květiny na Big shot, která je obrysová (nemá plné okvětní lístky). Květy si vyřízněte z černé čtvrtky.





Pak ty samé květy vyřízněte do základu přání na rohu. Tak aby přiléhaly těsně k sobě.
 









Protože šablony mají své okraje, pravděpodobně rovnou nepřeříznete o milimetr nadbytečný růžek, tak ho jednoduše odstřihněte, je to rychlejší a lepší, než je vyřezávat postupně za sebou.
 









Vyzkoušejte, jak květy do výřezu zapadají.










A rovnou si promyslete, jaký barevný podklad se vám bude pod ně nejlépe hodit. Zda scrapbookový papír s potiskem nebo třeba akvarelové pozadí, či např. pozadí dělané enkaustickou technikou. 




Já zvolila svůj oblíbený postup. Různě barevné polštářkové Distress inkousty jemně otiskněte na podložku. Nastříkejte na flek trochu vody.










Pak vezměte lesklý papír (používám ten na enkaustiku) a položte ho na barvu.










Ještě i dodatečně můžete přidat třeba další tmavší odstín stejným způsobem.¨





Lepidlem v rolleru hotové pozadí vlepte do základu přání.
 










Pak PVA lepidlem opatrně vlepte do výřezů kytky, ale stačí pouze u hranice výřezu. Naopak na konci je můžete trochu ohnout, udělat plastické. Přidejte lístky.

 




A nezapomeňte na nějaké to přání všeho nejlepšího.





Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku