DIY

Námořní přístřešek pro sukulenty

pátek, července 14, 2017

K létu patří moře. Tedy alespoň podle mě. A když zrovna k moři neletím, alespoň si ráda zdobím byt mořskou tématikou. Tentokrát jsem využila hotový kartonový polotovar, který koupíte ve výtvarných potřebách. Zdobit je možné různými technikami. Nechte se inspirovat a zkuste decoupage s drobnými detaily navíc. 


Jak jsem zmínila, budete potřebovat kartonový polotovar v podobě rámečku. Já zvolila trojúhelníkový. Ten i další druhy najdete v eshopu Davony




Pak kartonový trojúhelník natřete bílou akrylovou barvou. Dvě vrstvy budou vypadat lépe.

 
Pak si připravte malý květináček. Buď ho obarvěte nebo použijte techniku decoupage. Já zkombinovala obojí. Dokonce neplánovaně dvakrát. Prvně jsem květináček pomocí decoupage lepidla oblepila vybraným ubrouskem celý. To se mi ve finále tolik nelíbilo, tak jsem ho přebarvila bílou akrylovou barvou. Pak z ubrousku vystříhala jednotlivé motivy a na bílý základ je opět pomocí decoupage lepidla nepravidelně nalepila.


Protože květináč bude na papíru, je potřeba díru v něm ucpat, aby protékající voda rámeček nezničila. Já pomocí tavné pistolky vlepila dovnitř víčko ze šampusu. Sukulenty nepotřebuji téměř žádnou zálivku, takže tento krok vůbec rostlině neublíží.



Sukulenty potřebují propustnou zem. Na dno květináčku nasypte pár drobných kamínků. Pak zem smíchejte buď s pískem nebo s kamínky, zasaďte malé sukulenty a povrch zasypte bílými dekoračními kamínky.


Budeme potřebovat kousíček „rybářské“ sítě. Buď můžete koupit hotovou, nebo si ji z bavlněného provázku lehce vyrobíte. Na kousek kartonu si pomocí špendlíků přišpendlete sudý počet (kolik záleží na požadované šířce sítě) dostatečně dlouhých provázků.


Pak každé dva sousední svažte jednoduchým uzlem k sobě. V další řadě k sobě zase svažte vždy jeden s druhým ze sousedního páru. Takto stále na střídačku pokračujte do konce délky provázků.


Tento krok můžete vynechat, ale dílo bude veselejší. Na Big shotu si vyřízněte malé rybičky. Pokud nemáte Big shot či potřebnou šablonu, můžete si ve výtvarných potřebách koupit rovnou papírové nebo pěnové výřezy rybiček.


Pak připravenou síť přilepte pomocí tavné pistole k trojúhelníku. Začněte uzlíky na horním okraji trojúhelníku a sem tam síť přichyťte i u kraje, můžete udělat přesah do přední strany.




Nyní už tavnou pistoli nedávejte z ruky. Na síť přilepte připravené rybičky a prostřídejte s pár mušličkami. Mušličky lehce koupíte kdekoliv, kde prodávají dekorace do bytu. 


Na Big shotu vyřízněte nebo vystřihněte nůžkami alespoň dva stejné kruhy z kartonu a slepte je k sobě (kvůli pevnosti). Cca 7 cm vnější průměr.




Natřete je na červeno. Nebo kruhy můžete vystříhnout rovnou z červené čtvrtky.


A přilepte na 4 místech obmotaný bavlněný provázek. Ten přidejte i na okraje. Prostě vyrobte záchranný kruh 😊


Který přilepte tavnou pistolkou na čelní stranu trojúhelníku.


Protože se mi druhá strana trojúhelníku bez sítě zdála příliš bílá, použila jsem znova techniku decoupage. Takže jsem opět vystříhala ze zbylé části ubrousku mořské motivy a přilepila je.


Květináček se sukulentem také pro jistotu přilepte tavnou pistolkou do trojúhelníku. Ještě přidejte pár mušlí a dílo je hotové. Pak může stát nebo ho můžete na provaz zavěsit ke stropu. 







Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku