DIY

Přírodní adventní věnec

čtvrtek, listopadu 17, 2016

Pro časopis Můj svět jsem připravila další návod. Tentokrát na moderní adventní věnec, ale v přírodním pojetí. Třeba vás budu inspirovat...


Udělejte si procházku s dětmi do lesa a nasbírejte si co nejrovnější klacíky cca 40 cm dlouhé. Pokud je potřeba jejich konce zarovnejte pilkou a odřezejte boční větvičky.



Pomocí jutového provázku svažte větvičky do otýpky. Budou se hodit druhé ruce. Provázek neutahujte a zatím zavažte jen na kličku, aby klacíky měly vůli a mohly se tzv. usadit. 


Do připravené otýpky zapíchněte koupené bodce na svíčku. Díky volnějšímu úvazu by to neměl být problém. Až budou bodce na svém místě, jutový provázek stáhněte na pevno a zavažte na dva uzle. 



Na procházce si nasbírejte také žaludy i s čepičkami, které ale oddělte. Doma je umyjte a usušte. Část z nich si natřete bílou akrylovou barvou (lepší je dát dvě vrstvy). Pokud máte, lze samozřejmě použít i bílou barvu ve spreji, práce bude jednodušší a rychlejší.






Druhou část žaludů nastříkejte zlatou barvou ve spreji, kterou koupíte v hobby marketu. Nechte uschnout.




Pomocí tavné pistolky nabarveným žaludům přilepte zpět čepičky.






Některé čepičky mají zbytek větvičky a tak je můžete přivázat za ni. Nicméně, pokud nemají, nevadí, provázek nebo nit můžete vlepit při přilepování kloboučku rovnou pod něj. Takto s provázky si připravte 4 žaludy na svíčky. 




Ze zlatého kartonu a bílé pěnovky (lze samozřejmě použít i bílý karton) si vystřihněte čísla 1-4 a udělejte do nich děrovačem díru. Pokud nemáte zlatý karton, bílá čísla prostě jako žaludy přestříkejte zlatým sprejem.



Pokud zvolíte tenké svíčky jako já, bývá někdy problém je při napíchání na bodec nerozlomit. Proto je dobré nahřát si nad svíčkou tlustou jehlu nebo třeba drát z kancelářské sponky a udělat si do spodní části díru, která napichování ulehčí.
 



Ozdobte si svíčky. Omotáním jutového provázku a třeba zlaté nitě, na kterých je jak číslo, tak žalud. Barevné kombinace jsou vaší volbou.







Svíčky umístěte na bodce a ještě pár žaludů nepravidelně přilepte tavnou pistolkou na otýpku. Hotovo
 


Další z mých návodů pro časopis Můj svět

A takto návod vypadá v časopise



Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku