dárek

Bižuterní záložky do knih

sobota, července 16, 2016

Budete darovat knihu? Zkuste přidat originální záložku, aby váš dárek dostal ten správný punc!



Co budete potřebovat: 
-         Korálky rozličných tvarů a barev dle svého vkusu
-         Kovové bižuterní komponenty opět podle vaší volby
-         Bižuterní koncovky na šňůrky – existuje vícero variant
-         Ketlovací jehly
-         Ketlovací kleště (kulaté do špičky), případně štípačky
-         Zajímavé provázky (ne příliš silné, aby knihu „nenafukovaly“), šňůry z kůže nebo stužky







1)      Ustřihneme si např. provázek z kůže na potřebnou délku, tj. cca o kousíček delší než je výška obvyklé knihy. A na oba konce aplikujeme bižuterní koncovku. Jsou různé způsoby, třeba spirály, kam pouze zamáčknete konec drátku, nebo já zvolila tyto, kde vložíme konec kůže a kleštěmi koncovku ohneme, tj. zavřeme…

2)      …a pořádně zmáčkneme.


3)      Na stužky použijeme tyto zubaté koncovky s očkem, kam opět vložíme konec stužky a kleštěmi pouze koncovku zamáčkneme k sobě.


4)      Nyní se pustíme do hlavní části a nejkreativnější, kde záleží na naší fantazii a záměru – na ketlovací nýt kombinujeme a navlékáme korálky spolu s kovovými bižuterními komponenty, jak se nám líbí. Délku nechám na vás, ale myslím, že cca 4 cm jsou ideální. 


5)      Případný přebytečný kousek ketlovacího nýtu (záleží na délce nýtu, jakou jsem zvolili)  uštípneme. A pomocí ketlovacích kleští si uděláme očko, které navlečeme do očka koncovky na připravené šňůrce, pak kleštěmi zacvakneme.


6)       Na druhý konec záložky máme několik variant, které lze použít. Buď uděláme to samé, jen např. kratší, co na prvním konci. Nebo můžeme do očka cvaknout pouze jeden zajímavý korálek či si koupíme nějaký zajímavý komponent, který pomocí otevíracího očka ke koncovce přiděláme.

7)      Jednoduché záložky, které budou i krásným a osobním doplňkem darované knihy máme hotové.
















Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku