dárek

Schovka na peníze

neděle, května 15, 2016


Taky se vám občas stane, že chcete darovat peníze, ale není vám po chuti je předávat v bílé obálce? Zkuste být vtipní a během krátké chvíle si vyrobte originální přáníčko, do kterého překvapivě svůj dar ukryjete. Barevnou škálu volte podle svého vkusu či příležitosti, ke které peníze darujete (např. svatební kytice laděna do bílozlaté nebo bílozelené také vypadá úžasně).











Jestliže budeme květináč rýsovat, můžeme použít úhelník, abychom měli obě strany stejné, nebo jednoduše uděláme kolmou středovou čáru a vyměřujeme od středu.
Nezapomeňme si nechat na straně dost místa na chlopně k přilepení. Jsou důležité proto, aby vznikla hezky kapsička, do které se bude pohodlně obsah zasouvat.

Nebo si  nákres níže vytiskněte na čtvrtku A4 (okrja květináče na další samostatnou).


Vystřižený květináč můžete embosovat na Big shotu. 


Nyní si ještě připravíme z bílé čtvrtky (aby se na ní dalo dobře napsat přání) vnitřní schovávací kapsičku. Tvar je opět velmi jednoduchý – dva obdélníky, úzká část o pár milimetrů užší než je dolní šířka květináče a výška kapsičky zase delší než je výška květináče (musíme počítat i s okrajem květináče, do kterého se kapsička bude vlepovat). Takže v tomto případě je to 14x7,5 cm. Nebo prostě vyzkoušíme. Chlopeň na přilepení uděláme pouze na jedné straně, z druhé se budou vkládat peníze.
 




Květináč i jeho okraj a stejně tak kapsičku slepíme, tam kde jsou chlopně. Pak do okraje vlepíme kapsičku. V tomto případě lepidlo nanášíme jen kousek od horního okraje a kapsu vlepíme až dozadu – okraj květináče zůstane volný a dobře se nasune na základnu květináče. 







Nyní si připravte kytičky, které do květináče zasadíte. Buď vyřežeme na Big shotu nebo si koupíme hotové papírové v kreativních potřebách. Případně na internetu lze najít spousty dalších návodů, jak si udělat hezké papírové květy.






Připravené kytičky začneme přilepovat k hornímu okraji límce květináče. Stačí přilepit za pár lístků (viz obrázek přední i zadní strany). Klidně můžeme skončit první řadou, již takto vypadá květináč fajn. Nicméně pokud chceme košatější kytku, lepme další patra. A ve finále přidáme pár zelených lístků či větviček. Pokud chceme mít dílo opravdu dokonalé, můžeme kytičky lepit i z druhé strany, tj. květináč nebude mít rubovou a lícovou stranu.



Dílo je skoro hotovo. Květináč můžeme ještě dozdobit. Použijeme třeba papírovou mašli, nebo stužku. Přidáme třeba mini obálku (jako se vkládá do kytic) se vzkazem či špejli s praporkem (jako se píchá k bylinkám) případně já použila štítek a enamelové tečky.


 




No a pokud byste nechtěli výrobou zdržovat, můžete si takové přání objednat z mého obchodu na Fleru.

Také se Vám bude líbit

0 comments

Sledujte mě na Facebooku